1) از دستورالعملهای معتبر استفاده کنید.
برای اینکه به نتیجه دلخواه برسید. بسیار مهم است که دستورالعملها را یادداشت کنید. با یک دستورالعمل مطمئن شروع به پختن کنید. بسیاری از دستورالعملهایی که در فضای مجازی وجود دارند، آزمایشی و امتحان نشده هستند.
2) از ظرف هم اندازه با آنچه در دستورالعمل ذکر شده است، استفاده کنید.
اگر قصد دارید از ظروف دیگری استفاده کنید، باید زمان پخت را مطابق ظرف خود تنظیم نمایید.
کاغذ پوستی (روغنی) یا کاغذ آشپزی یکی از بهترین گزینهها برای پوشاندن سطوح غیر چوبی است. کره و یا روغن همراه با آرد میتوانند جایگزین مناسبی برای کاغذ پوستی باشند. مراقب باشید که از چربی بیش از حد استفاده نکنید و توجه داشته باشید که دو طرف کیک را برشته کنید. اگر قصد دارید کیکهایی بپزید که به زمان پخت طولانی نیاز دارند (مانند کیکهای میوهای)، بهتر است که سطح بیرونی ظرف کیک را هم با کاغذ قهوهای بپوشانید تا در دمای بالا مانع از سوختن کیک شود.
3) فر را قبل از استفاده گرم کنید.
اگر فر را از قبل روی دمای مورد نظر تنظیم نکنید، در حین رسیدن دمای فر به دمای مطلوب، کیک شما تحت تاثیر قرار گرفته و نتیجه کار، مطابق با آنچه انتظار دارید نخواهد بود.
4) در انتخاب و اندازهگیری مواد اولیه دقت کنید.
مطمئن شوید که از همان مواد اولیه و به همان میزان که در دستورالعمل ذکر شده است، استفاده میکنید. اضافه کردن بیکینگ پودر برای پف کردن بیشتر کیک، اشتباه است. برای دقت بیشتر حتما از قاشقهای اندازهگیری استفاده کنید. همچنین از یک معیار اندازهگیری ثابت استفاده نمایید.
5) اطمینان حاصل کنید که مواد تشکلیل دهنده کیک در دمای مناسب قرار دارند.
در بیشتر دستورالعملها تاکید شده است که روغن و تخم مرغ باید با دمای اتاق هم دما باشند. کره و تخم مرغ را بلافاصله بعد از خارج کردن از یخچال استفاده نکنید.
6) تا جایی که میتوانید هوا بیشتری وارد کیک خود کنید!
خامه کرهای و شکر را تا زمانی که بافت و رنگ آن روشنتر شود، به هم بزنید. این کار باعث میشود هوا و حجم کیک افزایش یابد در نتیجه به نتیجه مطلوبتری خواهید رسید.
آرد را الک کنید و سایر مواد اولیه را با هم مخلوط نمایید و هوا را به مخلوط خود اضافه کنید. برای این کار استفاده از یک همزن بزرگ مناسبتر است.
7) هنگامی که هم زدن مواد کیک به اتمام رسید، آن را مستقیما داخل فر قرار دهید.
عاملی که باعث افزایش حجم کیک میشود، به محض تماس با هر مادهی مرطوبی کار خود را آغاز میکند. بنابراین برای اطمینان از یک افزایش قابل قبول، مخلوط کیک باید مستقیما در فر قرار گیرد.
8) کیک را در قفسه مناسب قرار دهید و درب فر را بسته نگه دارید.
به طور کلی برای اطمینان حاصل کردن از پخت صحیح کیک، کیکها را باید در قفسه میانی قرار داد.
از زمانی که کیک را در فر قرار میدهید تا هنگامی که کیک تقریبا پخته شده باشد، درب فر را باز نکنید. اگر هوای سرد وارد فر شود، احتمالا کیک شما پف نخواهد کرد.
9) از زمانبندی دقیق برای پخت کیک استفاده کنید.
اگر از ظرف و فر مناسب استفاده کردهاید حالا نوبت به زمانبندی دقیق میرسد. به دلیل متفاوت بودن فرها حتما قبل از اتمام زمان پخت، کیک را بررسی کنید. اگر کیک شما پخته نشده است ولی رنگ آن قهوهای به نظر میرسد، میتوانید آن را با مقداری کاغذ روغنی مرطوب بپوشانید تا نسوزد.
10) سردسازی کیک
معمولا دستورالعملها شیوههایی را جهت خنک کردن کیک به شما یاد میدهند اما به عنوان یک قاعده کلی، کیکهای اسفنجی را پس از چند دقیقه از ظرف خارج کرده و روی قفسه خنک کننده قرار دهید تا لبههای کیک خراب نشود. اما کیکهای میوهای درون ظرف خود بهتر خنک میشوند.
- ۹۶/۱۰/۰۷